Topsportklas Koning Willem II College

Ambition Tennis Academy heeft een samenwerkingsverband met het Willem 2 College te Tilburg. Kinderen kunnen hier op optimale wijze hun school- én tenniscarrière combineren.
Kinderen die in de top-15 van Nederland staan, mogen dankzij hun zogenoemde loot-status gebruikmaken van de faciliteiten van het Willem 2 college. Bij een aanmelding voor de opleiding worden zij sowieso aangenomen en zijn derhalve van een plek verzekerd.

Wanneer de jeugdspeler niet tot de top-15 behoort, heeft ATA de mogelijkheid om deze de topsportklas aan te bieden. De kinderen die hieraan deelnemen, mogen van dezelfde faciliteiten gebruikmaken als de kinderen met een loot-status. ATA bepaalt of een speler of speelster hiervoor in aanmerking komt.

Faciliteiten Willem 2 College

De topsport- en lootklas is de manier om tennis en school optimaal te combineren, omdat het dankzij de faciliteiten mogelijk is om meer te gaan trainen en het maximale uit een dag te halen. Vrij krijgen voor het spelen van toernooien, studiebegeleiding en een aangepast rooster om te kunnen trainen, zetten de ontwikkeling als tennisser voorop. Het vervoer van school naar de trainingslocatie wordt tevens door ATA geregeld.

Voorbeeld trainingsprogramma Willem 2 College

Dag Tijdstip Verdeling
Maandag 7.30-9.30 uur 1.5 uur tennistraining en 30min. fysieke training
Dinsdag 15.00-18.00 uur 2 uur tennistraining en 1 uur fysieke training
Donderdag 7.30-9.30 uur 1.5 uur tennistraining en 30 min. fysieke training
Donderdag 17.00-18.00 uur Small group training fysiek
Vrijdag 16.00-19.00 uur 2 uur tennistraining en 1 uur fysieke training

In totaal trainen de jeugdspelers minimaal elf uur per week. Daarnaast trainen ze vaak nog extra moment(en) bij Ambition Tennis Academy. Voor meer informatie over het Willem 2 College en het loot/topsportklas programma kunt u kijken op de website van het ‘Willem 2 College’.

Stichting Topsportopleiding Tilburg

Deze stichting ondersteunt de kinderen in de topsportklas en/of die de loot-status hebben. De Stichting ondersteunt d.m.v. sportkeuring en aanpassingen in het schoolrooster om vaker te kunnen trainen en ze zorgen voor studiebegeleidingsuren. Bekijk voor meer informatie de video. Toch nog een vraag? We vertellen u er graag meer over.

Neem vrijblijvend contact met ons op

En informeer naar de mogelijkheden