Team

Bonno van den Hout

Bonno is de eigenaar van Ambition Tennis Academy. Na het afronden van de opleiding Sport, Management en Ondernemen volgde hij zijn passie en startte met het geven van tennisles. In dit traject kwam de affiniteit met prestatief tennis steeds meer voren en daarom besloot hij om zich er, door middel van diverse opleidingen, verder in te specialiseren.

Samen met zijn team is Bonno dagelijks bezig om jeugdspelers verder te helpen in hun (tennis)ontwikkeling: ”Het werken naar de persoonlijke top van een speler, met alle facetten die hierbij komen kijken, is voor mij het mooiste dat er is. Het is daarnaast fijn om samen te mogen werken met een trainersteam dat over zoveel kennis, ervaring en enthousiasme beschikt. Bij Ambition Tennis Academy ligt de focus niet enkel op de groei als tennisser, maar ook op persoonlijke ontwikkeling en groei. Een sterke geest en persoonlijkheid helpt bij het optimaal ontwikkelen van de tenniskwaliteiten en zijn wat ons betreft de basis voor het zijn van een succesvolle tennisser.”

Gijs Verheijen

Gijs Verheijen is meer dan twintig jaar eigenaar geweest van Tennisschool Gijs. In deze periode heeft hij meerdere Nederlandse kampioenen opgeleid. Daarbij was hij ook verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van een fulltime groep. In 2022 heeft hij zijn tennisschool overgedragen aan Bonno van den Hout. Gijs blijft als trainer aan ATA verbonden en zal als begeleider vaak bij internationale toernooien aanwezig zijn.

”Sterker worden als sporter, maar ook als persoon; het heeft mij ontzettend veel plezier bezorgd. Dit gevoel wil ik andere spelers ook laten ervaren, ongeacht op welk niveau zij spelen. Of zij nu regionale, nationale of internationale ambities hebben. Dat ik als trainer iedere dag samenwerk met kinderen die een bovengemiddelde aanleg hebben voor tennis voelt voor mij als een waar feest.”

Gillis van de Gruiter

Gillis van de Gruiter is al meer dan dertig jaar actief in het trainersvak. Hij begon als KNLTB-bondstrainer en startte later zijn eigen tennisschool. Gedurende zijn carrière heeft hij diverse jeugdspelers tot aan het allerhoogste niveau opgeleid, waaronder een Europees kampioen in de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar en een speelster tot de US Open. Na zes jaar bij Tennisschool Gijs werkzaam te zijn geweest, zet hij zijn werkzaamheden nu voort bij Ambition Tennis Academy.

”Ik werk het liefst met jonge mensen die bereid zijn hun grenzen op te zoeken. Iedere speler is uniek en heeft specifieke, individuele kwaliteiten. Het is fantastisch om deze kwaliteiten samen met de speler naar boven te halen en ze in een tenniswedstrijd te benutten.”

Luc van de Gruiter


Luc van de Gruiter is een jonge, enthousiaste en ambitieuze trainer. Hij speelt fulltime tennis en is daarnaast als trainer enkele dagen per week actief voor ATA waar hij zijn passie en kennis voor het spel met onze jeugdspelers deelt.

Stijn de Haan

Stijn is een enthousiaste trainer met een passie voor tennis. Zelf is hij ook nog een aantal dagen in de week trainend op de tennisbaan te vinden. Nadat hij college tennis in Amerika heeft afgerond, is hij assistent coach geworden voor zijn team daar. Eenmaal terug in Nederland heeft hij prestatieve coaching ervaring opgedaan en gaat deze ervaring nu inzetten om ons team te versterken. Stijn is in Nederland als top-40 speler in het dubbelspel en top-70 in het enkelspel actief.

“Ik heb zelf tijdens de trainingen er altijd uit gehaald wat er in zat en ik kan niet wachten om de spelers van ATA te helpen hun volle potentie te benutten!”

Kitty van Haperen

Kitty van Haperen is bij Ambition Tennis Academy als fysieke trainer en sportfysiotherapeut actief. Ze is het hoofdaanspreekpunt voor het trainersteam op fysiek gebied en heeft dankzij haar ervaring als bobsleeër op Olympisch niveau een echte topsport-mindset: ”Een sport blessurevrij kunnen beoefenen, is ongekend belangrijk. Als ex-topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om bewust met het lichaam om te gaan. Een sterke basis, bestaande uit kracht, lenigheid en coördinatief vermogen, is in iedere sport essentieel. Toptennis staat gelijk aan veel belastende, intensieve trainingsuren en als trainer en fysiotherapeut verzorg ik de conditie- en krachttrainingen van de tennistalenten bij Ambition Tennis Academy. Het hoofddoel van mijn trainingen is het voorkomen van blessures en ik vind het fantastisch om dit te kunnen doen. Wie weet draag ik zo bij aan het verwezenlijken van iemands Olympische droom!”

Meer informatie

Zou u graag meer te weten komen over onze Tennis Academy of wilt u kennismaken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact met ons op

En informeer naar de mogelijkheden