Sportarts

Toptennis gaat vaak samen met vele uren trainen. Hierbij is het belangrijk dat er een goede balans is tussen belasting en belastbaarheid, omdat er anders blessures kunnen ontstaan. De sportarts is de expert op het gebied van fysieke belasting – belastbaarheid in relatie tot sport en/of bewegen.

Blessurepreventie en prestatieverbetering
Door middel van een sportmedische keuring kan het blessurerisico worden ingeschat en kunnen er preventieve maatregelen worden genomen om blessures te voorkomen. Voorkomen is namelijk beter dan genezen! Daarnaast is het mogelijk om te bepalen hoe goed de conditie is en om een trainingsschema samen te stellen op basis van hartslagzones. Zo kan er meer gericht getraind worden om de conditie sneller te verbeteren.

Blessures
Als er onverhoopt toch een blessure ontstaat, is het belangrijk om op tijd een afspraak te maken, zodat er tijdig een juiste diagnose en behandelplan opgesteld kan worden. De sportarts kan waar nodig snel doorverwijzen naar een andere specialist in het netwerk, bijvoorbeeld een orthopeed, cardioloog of fysiotherapeut.

Sportarts
Voor de sportmedische begeleiding is Femke Claessen als sportarts betrokken bij de Ambition Tennis Academy. Zij is werkzaam bij de Stichting Sport- en Beweegkliniek en in het Erasmus MC.

Specialisaties

  • Niet operatieve behandeling van sportblessures
  • Blessures van de bovenste extremiteiten (schouder, elleboog, pols)
  • Tennisblessures
  • Topsportblessures en begeleiding

Femke heeft tijdens haar jeugd vrijwel dagelijks op de tennisbaan gestaan (ook bij Gillis en Gijs) en is nog steeds een gepassioneerde tennisliefhebber. Daarnaast windsurft ze graag. Ze heeft onder andere ervaring met de medische begeleiding van professionele tennistoernooien (ATP/WTA/ITF) en is een aantal jaar de clubarts geweest van de ADO Youth Academy. Daarnaast heeft ze meerdere marathons begeleid.

Neem vrijblijvend contact met ons op

En informeer naar de mogelijkheden